2016. augusztus 7., vasárnap

Šternberk, Státní hrad, SzG3


Elérkeztünk a cseh túra utolsó állomásához, ez Šternberk vára.
Erről a helyről nem fogok sokat írni. Maga a kastély a város főterétől nem messze található. Nagyon ősi, az első említés a XIII. századból való. Szokás szerint igen sok kárt szenvedett a történelme során, különösen a harmincéves háború alatt. A XIX. századra már majdnem csak romként "funkcionált". Ekkor már a Liechtenstein-nek birtokában volt és a XX. század elején teljesen felújíttatták egy luxus kastéllyá. Egészen 1945-ig ők birtokolták a kastélyt, ekkor államosították.
Ha a főtér felől jövünk, akkor egy kis kapun keresztül indulhatunk el a kastély felé. Szerencsére a kastély területén minden udvarba be lehet jutni. Sajnos a külső falakon a vakolat már erősen mállik, ráférne egy nagyobb felújítás. Ezzel együtt egy impozáns kastély, érdemes megnézni, ha valaki erre jár. Most is elég sokan voltak, nagyon látogatott hely.

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén


Figyelem: ha valaki szereti Csehországot, szeret ott nyaralni, kirándulni, csak van valami kellemes élménye a csehekkel kapcsolatban, csatlakozzon a Szeretem Csehországot Facebook oldalamhoz!Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése