2016. augusztus 7., vasárnap

Šternberk, Státní hrad, SzG3


Elérkeztünk a cseh túra utolsó állomásához, ez Šternberk vára.
Erről a helyről nem fogok sokat írni. Maga a kastély a város főterétől nem messze található. Nagyon ősi, az első említés a XIII. századból való. Szokás szerint igen sok kárt szenvedett a történelme során, különösen a harmincéves háború alatt. A XIX. századra már majdnem csak romként "funkcionált". Ekkor már a Liechtenstein-nek birtokában volt és a XX. század elején teljesen felújíttatták egy luxus kastéllyá. Egészen 1945-ig ők birtokolták a kastélyt, ekkor államosították.
Ha a főtér felől jövünk, akkor egy kis kapun keresztül indulhatunk el a kastély felé. Szerencsére a kastély területén minden udvarba be lehet jutni. Sajnos a külső falakon a vakolat már erősen mállik, ráférne egy nagyobb felújítás. Ezzel együtt egy impozáns kastély, érdemes megnézni, ha valaki erre jár. Most is elég sokan voltak, nagyon látogatott hely.

Vissza a főoldalra (katalógus)


Figyelem: ha valaki szereti Csehországot, szeret ott nyaralni, kirándulni, csak van valami kellemes élménye a csehekkel kapcsolatban, csatlakozzon a Szeretem Csehországot Facebook oldalamhoz!



















Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése